/BEHANDELINGEN
BEHANDELINGEN 2017-12-26T14:10:44+00:00

BEHANDELINGEN

1. Eerste consult

Tijdens het eerste consult wordt er een uitgebreide anamnese afgenomen volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Dit duurt ongeveer een half uur. De cliënt wordt beoordeeld op uiterlijke expressie, zijn mate van vitaliteit, de kracht van zijn stem, hem wordt gevraagd welke klachten hij heeft, de polsen worden gevoeld en als laatste wordt de tong geanalyseerd.
Op basis van al deze gegevens komt uw behandelaar tot een behandelplan. U krijgt hierbij te horen wanneer u kunt beginnen, hoe lang de behandeling zal duren en welke behandelwijze zal worden toegepast. U kunt daarna bepalen of U met de behandeling wilt beginnen.

2. Behandeling

De basis van de consultatie wordt de behandelingsmethode bepaald. Soms combineren we acupunctuur met cupping of moxa.
Iedere behandeling duurt ongeveer 30 tot 50 minuten. Hoeveel behandelingen nodig zijn, hangt af van de conditie en de fysieke gesteldheid van de cliënt én hoe op de TCG behandeling gereageerd wordt.

3. Voorbereiden kruiden

Chinese kruidengeneeskunde speelt ook een zeer belangrijke rol in onze behandeling. Voor sommige klachten geeft de combinatie van acupunctuur en kruiden een effectiever behandelresultaat. Bij het gebruik van kruiden zijn in het behandelplan, de dosering en de duur opgenomen. Omdat de kruiden allemaal natuurlijke producten zijn, moet je ze voor gebruik koken en als thee drinken. Zie hier hoe U kruiden thuis kunt bereiden.