//ACUPUNCTUUR
ACUPUNCTUUR 2017-12-19T18:22:07+00:00

ACUPUNCTUUR

Het menselijk lichaam is een organische eenheid, waarbij meridianen en onderpand punten een verbinding vormen tussen de interne organen en tussen deze organen en de oppervlakte weefsels.

Een onbalans tussen Yin en Yang veroorzaakt ziekten. TCM focust op iedere vorm van onbalans.Via acupunctuur kan de energiestroming worden geregeld in de meridianen door uiterst fijne steriele naalden op specifieke punten door de huid in een meridiaan te plaatsen. Aldus kan een energiestroom nieuw worden gebalenceerd waarna het lichaam weer optimaal kan functioneren.

Meridianen zijn kanalen waardoor Qi (energie) stroomt. De meeste acupunctuurpunten bevinden zich op deze meridianen. Er zijn twaalf meridianen overeenkomstig de twaalf belangrijkste organen (hart, lever, nieren, etc.). Door acupunctuurpunten aan te prikken kan Qi worden toegevoegd bij een gebrek aan energie of Qi worden weggenomen bij een teveel aan energie. Op deze manier kan een balans tussen organen, weefsel, bloed, Qi, Yin en Yang worden hersteld en kan het lichaam zich verder zelf herstellen.

Modern wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat met acupunctuur de werking van diverse systemen in het menselijk lichaam kan worden beïnvloed. De ademhaling, doorbloeding, urinewegen, spijsvertering en vooral het zenuwgestel en het endocriene systeem kunnen worden beïnvloed. Tijdig toegepast kan met acupunctuur ziekte worden voorkomen.

Wij zorgen er in onze kliniek voor dat iedere patiënt op hygiënische wijze behandeld wordt met naalden die steriel verpakt zijn en die slechts eenmaal gebruikt worden.